Min Bakgrund

OmTanke KBT Varberg drivs av mig, Kristina Sjöstedt. Jag är legitimerad psykoterapeut inriktning KBT. 

För att kunna kalla sig legitimerad psykoterapeut har jag läst ca 8,5 år på högskoleutbildning och har kunskap i det som behövs för att kunna bedöma problem, diagnoser, utforska behovet och använda forskningsbaserade psykoterapier som skräddarssys just för dina besvär.

Att kunna hjälpa en individ att öka sitt välbefinnande och läka ut sin psykiska ohälsa är mitt stora mål och det som jag brinner för. Mitt fokus är mötet med min medmänniska.  Att förmedla trygghet när livet känns svårt. Med mina tidigare erfarenheter och kunskaper i psykoterapi inriktning KBT arbetar jag med helhetstänk där ökad livskvalitet är i fokus.

Jag har arbetat med omvårdnad under hela mitt yrkesverksamma liv.  Jag är utbildad sjuksköterska och har erfarenhet från bland annat kirurgi, operation och akutsjukvård. Jag har även en specialistutbildning som ögonsjuksköterska och många års erfarenhet inom detta område. Jag har gått ledarskapsutbildningar och arbetar med organisationsutveckling och förebyggande arbete. Jag utvecklar och hjälper arbetsplatser när det uppkommer både organisatoriska och individuella problem.

Förebyggande arbete är en stor del i min vardag, som exempelvis utbildning i stresshantering. Mindfulness både individuellt och i grupp. Idag ökar den psykiska ohälsan i befolkningen. Jag kan hjälpa er att förebygga, se tecknen på ökad stress. Jag arbetar även med konflikthantering samt ledare-/chefsstöd.

 

.